Healing

Healing – het Engelse woord voor heling – betekent: herstel naar heelheid. Healing wordt ook wel energetische therapie genoemd. Tijdens een energetisch healing wordt het energiesysteem in je lichaam en in je aura schoongemaakt, zodat de lichaamsenergie weer vrijer kan gaan stromen. Dit levert verlichting van klachten op. Ook kan er een proces op gang komen waarbij ingrijpende onverwerkte gebeurtenissen verwerkt kunnen worden. Dat draagt bij aan een betere balans van geest en lichaam.

Tijdens een healing gebeurt er wat er op dat moment gebeuren mag; wat jij op dat moment nodig hebt en aankunt om dichterbij jouw authentieke en krachtige Zelf te komen. Bij healing wordt energie overgebracht via de handen. Dit kan zowel door directe aanraking als op afstand van je lichaam. Voor aanvang van de behandeling stemmen we dit samen af. Bij mij heb je de keuze uit Reiki, Seichem of een energetische trance healing. 

Reiki

Reiki is een eenvoudige en effectieve methode om mensen te behandelen via handoplegging. Reiki komt oorspronkelijk uit Japan. Het woord Reiki betekent “Universele Levenskracht”. Als een medemens ergens pijn heeft, plaatsen we vaak instinctief onze handen op de pijnlijke plek om de pijn te verzachten of weg te nemen. Dat gebeurt al zo sinds mensenheugenis. Door aanraking wordt warmte, rust, liefde en ook genezende kracht overgedragen. Deze energie is de levenskracht, die ieder levend wezen uitstraalt. In Japan wordt zij “Ki” genoemd. Vandaar de naam “Reiki”. Tijdens een Reikibehandeling wordt deze energie doorgegeven en vindt ze zelf haar weg in lichaam en geest. Ze werkt daar waar het nodig is, op zowel lichamelijk en emotioneel als op mentaal en spiritueel niveau. Reiki richt zich op het behandelen van de oorzaak van de klachten, en niet op de symptomen ervan. Het is een oeroude methode, die pas de laatste decennia ook in het Westen bekend is geworden.

Seichem

Seichem is vergelijkbaar met Reiki. Seichem kan gezien worden als een variant op Reiki. Bij Seichem wordt bewust gebruik gemaakt van de verschillende kleuren van het licht.

Trance Healing

Een diepe vorm van healing. Bij gewone healing is er vaak sprake van inbreng van de healer, door te voelen wat er mag gebeuren en wat er weggehaald of opgevuld mag worden. Bij Trance Healing gaat de healer in meditatieve staat en laat hij zich volledig leiden door dat wat zich op dat moment aandient. Hij is als het ware het kanaal dat de energie doorgeeft aan de ontvanger. Het is telkens weer verrassend wat er mag gebeuren.