De Box Game versie van het Transformatiespel kan op een eenvoudige manier gespeeld worden met behulp van de meegeleverde handleiding. Echter daarmee wordt niet de diepgang bereikt die mogelijk is onder de begeleiding van een hiervoor speciaal opgeleide en geaccrediteerde facilitator.

Innerlinks heeft het alleenrecht om facilitators op te leiden en te accrediteren. Accreditatie vind plaats na het met goed gevolg doorlopen en afsluiten van een zeer intensieve 2-weken durende opleiding. De opleidingen vinden plaats in Amerika of in Findhorn, Schotland. Innerlinks staat het commercieel aanbieden van een Box Game door een niet-geaccrediteerde begeleider niet toe. Opgeleide facilitators ontvangen een certificaat als bewijs van hun accreditatie. Vraag er naar voor u zich opgeeft of deelneemt aan een Transformatiespel. De Box Game is verkrijgbaar via internet en in diverse winkels.

Mocht u besluiten om de opleiding bij Innerlinks te volgen dan is een goede voorbereiding wenselijk. Dat kunt u doen door een of meerdere keren deel te nemen aan een transformatiespel en/of een individuele introductie uitleg door geaccrediteerde facilitator. Innerlinks geeft ook opleidingen van de andere spelvarianten.